BØMLO IL = RENT IDRETTSLAG

  Bømlo IL er sertifisert som et Rent idrettslag. Sertifiseringen er gyldig i to år og utløper 10/11/2025. Her kan du finne nyttig informasjon om antidoping, bruk av kosttilskudd og andre viktige tema innen idrett.

  KOSTTILSKUDD

  Antidoping Norge oppfordrer til å være varsom med bruk av kosttilskudd.

  Noen positive dopingprøver kan stamme fra bruk av kosttilskudd som inneholder forbudte stoffer. Som utøver kan det være vanskelig å orientere seg blant et stort antall produkter og leverandører. Mange benytter også kosttilskudd uten at dette er nødvendig, og utsetter seg dermed for unødvendig risiko.

  Her finner dere lenker til ressurser dere kan benytte for å gjøre utøverne deres mer oppmerksomme på risikoen som kan følge ved bruk av kosttilskudd.

  Antidopingskolen - Trenger jeg kosttilskudd for å lykkes?

  Antidopingskolen er en serie med 12 videoer som tar for seg forskjellige emner innen antidoping. I denne videoen har vi snakket med Ina Garthe, som er ernæringsfysiolog og fagansvarlig for ernæring på Olympiatoppen. Hun svarer på om idrettsutøvere trenger kosttilskudd, og hvilken risiko som er knyttet til bruk.

  Videoen passer for utøvere fra 15 år og oppover, samt trenere, støttepersonell, foreldre og liknende.

  Olympiatoppens kosttilskuddsprogram

  På nettsidene til Olympiatoppen kan man finne nyttig informasjon om ernæring og kosttilskudd. Der kan man også laste ned Olympiatoppens kosttilskuddsprogram, som inkluderer OLTs risikovurdering av kosttilskudd. Denne kan være nyttig å bruke som veiledning, dersom man har behov for å benytte et tilskudd.

  Sunn Idrett

  Hva bør jeg spise som idrettsutøver? Får jeg i meg nok næring? Trenger jeg kosttilskudd? Sunn Idrett jobber for å forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere og spre kunnskap om idrettsernæring. På deres nettsider kan dere finne gode råd og tips. Sunn Idrett tilbyr også foredrag om ernæring for idrettsutøvere.

  BRUK AV MEDISINER

  Kan jeg benytte medisinen min når jeg er idrettsutøver? Hvordan undersøker jeg om legemiddelet mitt står på dopinglista? Og hva gjør jeg hvis medisinen min inneholder forbudte stoffer?

  Medisinsk fritak

  Enkelte idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. Derfor er det utarbeidet regler for medisinbruk for idrettsutøvere. Her finner dere nyttig informasjon knyttet til medisinsk fritak.

  Legemiddelsøket

  På Antidoping Norges nettsider finner dere legemiddelsøket, et samarbeid mellom Antidoping Norge og Felleskatalogen. Her kan man søke opp alle legemidler som er godkjent for salg i Norge, og få svar på om legemiddelet står på dopinglisten eller ikke. Veiledning til legemiddelsøket finner dere på samme side.

  Brosjyre om legemiddelsøk

  Her finner dere vår brosjyre med veiledning til idrettsutøvere som har behov for legemidler. Denne kan lastes ned elektronisk og deles med idrettslagets medlemmer. Den kan også bestilles i papirformat om ønskelig.

  Kilde: rentindrettslag.no