Bømlo – Njardar/Tysnes : 2-1

In Fotball by Bømlo Idrettslag

Årets første seier i serien

Første omgang :  

Me bestemte oss på forhånd at me skulle kjøre på med gjennombruddspasninger heile tida. Me skapte fleire store sjanser utover omgangen og NT var heldige at dei slapp unna med to baklengs. Me pressa på fra start, men fekk også sjanser imot. NT hadde eit skot i stanga tidlig i omgangen. Etter ca. 15 minutter så skorer me på mye klabb og babb i forsvaret deiras. Me er hissige og til slutt får Terje krangla ballen i mål. Minuttet etterpå så skorer Markus på frispark fra nesten midtbane. Eit av dei finaste måla eg har sett på banen.  Markus hadde endå eit frispark i tverrligger fra midtbanen like etterpå. Utover omgangen så pressa me på for å punktere kampen uten å lykkes.  Kjempegod innsats.

Andre omgang : 

Me misser initiativet og klarer ikkje å presse på videre. Omgangen blir jevnspilt. Ca midtveis i omgangen utlikner NT. Var redd at dei skulle ta over spillet, noe dei delvis gjorde. Måtte ta eit valg om me skulle foreta bytter eller vinne kampen. Det er ikkje slik at me på død og liv skal vinne, men me spiller tross alt i den nederste divisjonen i systemet og har tapt alle foregående kamper. Me ville ha en seier til å bygge videre på. Hadde 8 stk reserver på linja. Hadde eg begynnt å bytte om på formasjonene så er eg sikker på at me hadde tapt. Dette ble en seier med bismak for min del. Me kan ikke ha det slik at dei yngste får mindre spilletid fordi me skal klare å spele jevnt med andre lag. Opplegget til kretsen er etter min mening ikkje brukande. Sjølv i tredje divisjon som me speler så vil alle lag toppe med gode/mindre gode 16 åringer. En gjennomsnitt 14 åring klarer ikkje å konkurrere med en middels 3.divisjons 16 åring. Det er rett og slett for stor forskjell i fysikken. Det er småklubber som oss som ikkje klarer å stille med reine aldersklasser der spelararane som ikkje får speletid. Er dette rett ???? Personlig så synest eg det er synd at kretsen skal spele på lag med dei største klubbene. Det er breddefotballen det går utover….

Sigbjørn