Surt tap på dårlig grus bane for a-laget

In A-lag, Fotball by Bømlo Idrettslag

tap borte mot Sauda

Fredag 8 mai tok vi den lange turen inn til Sauda og tro det eller ei;kampen skulle spilles på grus! Vi hadde blitt fortalt av Sauda sin oppmann at det var ein veldig flott grusbane, men det var det ikkje! Banen var kort, nåke som tilsa at her kom det til å bli mykje duellspill. Regnet bøttet ned uavrutt i 90 minutt og utover i 2 omg vart det meir vannpolo enn fotball! Banen klarte ikkje å drenera alt regnet som kom ned og det vart ein farse av ein ball kamp der tilfeldighetane skulle råda.

Vi startet med motvind i 1 omgang, og sleit med å få etablert et spill framover. Etter 20 minutt får spissen deiras kranglet seg inn mot våras 16 meter og med eit godt gammalt tåskudd triller ballen inn til Sauda ledelse. Torbjørn viste fram skuddfoten ikkje lenge etterpå: fra ca 20 meter smallt ballen i tverlliggeren. Dommaren la lista høgt og det var mykje harde duellar utover i kampen. Rune var blant anna aleina igjennom, men vart hekta av ein forsvars spelar men dommaren vinka spelet vidareSauda rullet opp eit angrep på slutten av omgangen som førte til eit mål til slik at stillinga var 2-0 til pause.

I pausen bestemte me oss for å utnytte vinden i ryggen og Geir vart flyttet opp som spiss isammen med Rune. Og 2 omg var ikkje gamal før me skulle og burde hatt reduseringa, men Geir hadde ryggsekken på og satte det flotte innlegget til Kenneth Sele i tverliggeren og over på blankt mål. Då var det jo typisk at vi fikk ein rett i trynet etterpå; Yngve hadde ein fin redning på eit skudd frå skrått hold og samtlige trudde at ballen skulle trille ut til corner, men ballen stoppa i ein stor dam og der kom selfølgeli ein Sauda spelar og fekk ballen på sølvfat og scorte. Samtlige bømla spelarar viste flott lagmoral i denne kampen og vi fortsatte å jage utlikninga og endelig skulle me få utelling då innbyttar Aleksander Vold sikkert scorte sitt førsta mål på a-laget! Gratulera AlexSauda fekk eit mål til på tampen slik at me tapte 4-1. Oppsumert så var me fullt på høyde med Sauda og resultatet lyger, men dei taklet bane forholda bedre enn oss og hadde den nødvendige porsjon med flaks for å vinne ein kamp som denne.

Ellers så må det nevnes at Kenneth Sele skulle hatt kongens fortjeneste medalje(eller hvilken som helst annen medalje) da han tok den lange reisa heilt ifra Stavanger for å være med på denna kampen. Flott innsats Kenneth